Hyr Essve HDS monteringsverktyg-110-150-3

HDS är systemet som verkligen underlättar när man vill satsa på dolt montage

Hyr Essve HDS monteringsverktyg-110-150-2

HDS från ESSVE är ett komplett system bestående av monteringsverktyg, trallskruv och bits. Trallskruven monteras i sidan av trallbrädan, vilket ger ett dolt montage. Finns för två olika trallbredder; 85-110 mm bredd och 110-150 mm.

Hyr Essve HDS monteringsverktyg-110-150

Under det nätta skruvhuvudet, som ger ett minimalt synligt ingångshål, sitter en gänga som nyper fast trallen ordentligt i regeln. Tack vare gängan blir hållfastheten den samma som vid traditionellt montage

Barfotasäkra trallen med dold trallskruv


Uteplatsen är bostadens absolut viktigaste rum under sommarsäsongen. Efter förra årets rekordvärme är det inte förvånande att det nu beställs allt fler trädäck stora som salsgolv. Med HDS, Hidden Decking System, får altanen en extra lyxig och ren känsla som är svår att uppnå med traditionell trallskruv. 


Att bygga utan synliga skruvskallar gör trallen fri från sprickor och stickor, som annars kan uppstå vid iskruvning. ”De rena släta trallbrädorna som HDS-systemet ger, brukar många barnfamiljer uppskatta”, säger ESSVEs marknadschef Brita Bläsung och fortsätter: ”För vem vill inte slippa tårar och att plocka tråkiga stickor ur snabba barnfötter?” Dessutom köpslår du inte med framtida ytslipning – ett riktigt miljösmart underhåll som betyder långt liv i trallsammanhang.  HDS-metoden går ut på att skruvarna monteras in i regeln via trallbrädans sidor, istället för rakt ovanifrån. Hållfastheten blir den samma som vid traditionellt montage, tack vare en gänga som nyper fast trallen ordentligt i regeln. I HDS-systemet ingår ett verktyg, specialbits och själva skruven, som finns i två olika sorters rostfri kvalitet, A2 och A4 syrafast. Därtill är den CE-märkt, vilket numera krävs för att en altan ska vara godkänd i enlighet med Boverkets Byggregler.


Essve HDS i korthet

  • komplett system med monteringsverktyg, bits och trallskruv
  • inga sprickor och stickor 
  • rostfri skruv gör att du kan få dolt montage även i krävande miljöer
  • passar till de flesta träslag

Välj rätt kvalitet på skruven

A2 kvalitet 

  • Korrosivitetsklass C4
  • Alla typer av konstruktioner Vid insjö eller bräckt vatten

A4 syrafast kvalitet

  • Korrosivitetsklass C5
  • Alla typer av konstruktioner
  • Pooldäck, bryggor, kust med saltvatten
  • Tropiska eller korrosiva träslag

CE-märkt trallskruv – ett krav!

Altaner klassas som byggnadsverk, vilket betyder att de omfattas av Boverkets Byggregler BBR. Detta innebär i sin tur att infästningsprodukter till altanen måste CE-märkas efter den europeiska standarden SS-EN 14592. 

Köp Essve Hds dold trallskruv

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.