Butiken

ESSDECK MAX – En ny generation trallskruv

Med nylanserade ESSDECK MAX har såväl yrkesverksamma som hemmasnickrare på egen hand fått erfara att det verkligen är skillnad mellan skruv och skruv. Tack vare unikt hög fästförmåga och hållbarhet så blir resultatet bättre både i ett estetiskt och rent praktiskt hänseende.

Trall är ett begrepp som numera är så vanligt förekommande att dess innebörd nästan tas för givet. Men vad det åsyftar är helt enkelt det yttre lagret av trä som väljs utifrån såväl utseende som dess förmåga att stå emot väder och vind. Det har kommit att bli ett förstahandsval gällande allt i från trappor till terasser, altaner och mycket mer då kombinationen av prisvärdhet och robusthet har visat sig vara oslagbar. Även om trallvirke i de flesta fall är försågat och behandlat i syfte att möjliggöra så enkel montering som möjligt så är det inte helt problemfritt att använda. Ett vanligt förekommande problem är nämligen att trallen i samband med skruvning endera spricker, flisar sig eller att skruven helt enkelt inte fäster. Trots att utbudet av olika trallskruvar är stort så har problemen fortsätt att prägla trallbyggen. Detta är något som nya trallskruven från ESSDECK Max har förändrat då den till följd av en helt ny sorts konstruktion förenar mångårig branscherfarenhet med ingenjörsmässigt nytänk. Som ett allt mer populärt alternativ inom byggbranschen har den numera kommit att bli väldigt efterfrågad även bland privatpersoner. Låt oss därför ta en titt på vad det är som särskiljer den från andra trallskruvar.

Essdeck Max från essve


En trallskruv med helt nya egenskaper

Kraven på trallskruvar är verkligen höga. De måste ha en konstruktion och sammansättning som i lika stor utsträckning säkerställer enkel användning som den gör att skruven har hög motståndskraft gällande naturens påfrestningar. Många har fått erfara att man tror sig valt den perfekta skruven endast för att märka att tilltagande rostbildning gör att slutresultatet blir allt annat än man tänkt sig. Och minst lika vanligt är det att man mitt i bygget märker att skruven gör mer skada än nytta då den endera inte fäster som man tänkt sig, eller att den helt enkelt gör att träet spricker.

Genom att dra lärdom av flera generationers erfarenheter gällande arbete med trämaterial så har ESSDECK Max säkerställt smidigare montering, bättre hållfasthet, konsekvent snyggt resultat och högsta möjliga stålkvalitet. Detta innebär att man aldrig mer behöver oroa sig för skador i samband med finstilt kantmontering eller fula märken i samband med hård åtdragning. Detta har gjort skruven till ett givet val bland ett stort antal hantverkare och glada amatörer. Men vad är det egentligen som gör denna trallskruv unik? Och varför är den ett bra val när det kommer till trallvirke?


Unikt hög fästförmåga

Den unika utformningen på ESSDECK Max gör det till en skruv som helt enkelt ger bättre resultat. Med dubbla fästgängor, cylinderformat huvud, särskilda frässpår, helt gängfri överdel och omväxlande skruvstigning får den en helt unik fästförmåga samtidigt som den minimerar risken för flisor, sprickor eller ojämnt resultat. På så sätt förenklas arbetets gång samtidigt som även ojämna och skeva brädor kan monteras utan att helheten påverkas. Vad detta innebär är att skruven inte bara är enklare att använda, utan även ger ett bättre resultat varje enskild gång.

Med väldigt hög fästkraft som annars bara möjliggörs med tving eller klämmor så slipper man bekymmer med ojämnheter på grund av naturligt förekommande variationer i materialet. Detta kan i många fall minska risken att bygget förhindras på grund av ojämna, skeva eller på annat sätt problematiska brädor. På så sätt säkerställer man en mer effektiv användning av tillgängligt material och slipper i stor utsträckning gardera sig för felaktiga brädor. Bäst av allt är förmodligen att man kan förvänta sig ett bra slutresultat oavhängigt eventuella brädavvikelser. 


Ett snyggare resultat varje gång

Tack vare särskilda frässpår så behöver man aldrig oroa sig för att det ska uppstå synliga sprickor, flis eller skruvmärken. I många fall så har denna sorts annars vanligt förekommande variationer i skruvdjup gjort att man trots stort tidsmässigt engagemang har fått ett resultat som helt enkelt inte varit tillräckligt enhetligt. Med ESSDECK Max får man därför ett avsevärt mycket mer snyggt och professionellt intryck samtidigt som det minskar behovet av krävande efterbehandling. Att man alltid kan förvänta sig samma snygga resultat varje gång gör att man inte behöver ödsla någon tid på att manuell väg försöka uppnå jämn skruvdragning. Det betyder mer tid över till det som är väsentligt.

Många har surt fått erfara att trallträ spricker när man behöver fästa det i nära anslutning till en skarv, kant eller vid en annan skruv. Ofta så har detta resulterat i att man behöver spendera onödigt mycket pengar på nytt material och många har kommit att se det som en oundviklig del av att arbeta med trall. Med den särskilda spetsen på ESSDECK Max så är detta inte längre något man behöver oroa sig för då den på ett för träet skonsamt sätt fräser innan den fäster. Detta minimerar risken för sprickbildning vilket gör att man kan skruva även i träets yttre kanter. På så sätt kan man spara såväl pengar som arbetstimmar och samtidigt vara säker på att resultatet blir bättre än med övriga skruvar.

Trallskruv Essve Essdeck


Motståndskraft och hållbarhet på proffsnivå

Det är knappast en hemlighet att inget trallbygge blir bättre än dess beståndsdelar. Och i detta hänseende är skruvar en avgörande faktor. Dåliga skruvar försämrar bärkraften och gör att livslängden förkortas. Detta beror dels på att de ofta har låg nivå på stålkvaliteten och saknar den ytbehandling som krävs för att vara en naturlig del av utomhusbyggen. Typiska men vanligt förekommande problem är att skruvarna drabbas av finstilta korrosionsangrepp som i sin tur leder till rost som på sikt fräter sönder i den grad att skruven inte längre fyller sin funktion. Detta trots att skruvarna ofta marknadsförs som rostfria. Med ESSDECK Max har man att välja mellan ytbehandlingarna A2 (rostfritt), A4 (syrafast) och Corrseal C4 (korrosionsfast) vilket gör att man kan få samma pålitliga fästförmåga oavsett miljöns förutsättningar.


Mer skonsam för såväl fingrar som trä

Ett inte helt ovanligt bekymmer är att man till följd av traditionella skruvars övre gängor riskerar att  skada huden i samband med fastdragning. Då ESSDECK Max saknar gängor under skruvhuvudet så är den på en och samma gång både skonsam för händerna och skonsam för träet. Detta minimerar nämligen risken för skärskador när man håller skruven, och bidrar även till att skruvens huvud på ett mer naturligt sätt fäster i träet. Till detta bidrar även de finstilta frässpåren direkt under skruvhuvudet som ger ett visuellt tilltalande resultat vid varje indragning. Denna spännande kombination av ett användarmässigt skonsamt utförande med en träffsäker och snygg infästning gör att ESSDECK Max blir ett givet val när man väl märkt skillnaden jämfört med traditionella skruvar.


Lämplig för alla sorts trallbyggen

Även om ESSDECK Max är utformad utifrån professionella behov och önskemål så är den ett givet val för allt i från branschverksamma till de som planerar inför sommarens projekt. Detta beror på att skruvens utformning är ett resultat av snickares verkliga upplevelser gällande att arbeta med trall. Därför kan man vara säker på att den är både lätt att använda och tillförlitlig. För alla som alltid vill vara säkra på att resultat ska bli snyggt, tryggt och säkert är den helt enkelt ett bra val.VIKTIG INFORMATION: NYA REKOMMENDATIONER FRÅN BRANSCHORGANISATIONEN SVENSKT TRÄ